Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Illegale handel in USB-sticks

Onlangs werden wij ingeschakeld om nader onderzoek te doen naar het vermoeden dat een medewerker van onze opdrachtgever (retail organisatie) op grote schaal USB-sticks zou stelen en deze zou doorverkopen.

Uit een administratief onderzoek bleek dat er grote voorraadverschillen geconstateerd waren in USB-sticks die aan een winkel van onze opdrachtgever waren geleverd en daadwerkelijk werden verkocht in die winkel. De verschillen konden niet anders verklaard worden dan dat deze gestolen werden. Nader onderzoek in de betreffende winkel toonde aan dat er lege verpakkingen achterbleven op de zolderruimte van de winkel.

Op basis van deze constatering werd besloten om een verborgen camera te plaatsen op de zolderruimte van deze betreffende winkel. Beelden van deze verborgen camera toonden aan dat een medewerker van de winkel met dozen vol USB-sticks, naar de zolderruimte kwam en deze uit de verpakking haalde. Deze USB-sticks werden dan vervolgens in een lege doos gestopt waar een ander artikel in had gezeten, of in een meegenomen sporttas.

Na deze constateringen werd de betreffende medewerker uitgebreid geïnterviewd. Hij gaf toe op grote schaal USB-sticks en memory-cards te hebben gestolen en te hebben verkocht. De voornaamste reden hiervoor was dat de medewerker vaak online goksites bezocht en hiervoor geld nodig had. Door de illegale handel in USB-sticks kon hij blijven gokken.

De betreffende medewerker is op staande voet ontslagen en aansprakelijk gesteld voor de schade. Tevens is er door de opdrachtgever aangifte bij de politie gedaan.

Wanneer u meer informatie wilt hebben over fraude onderzoeken of fraude preventie, klik dan hier.