Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Het aannemen van nieuwe medewerkers voor uw organisatie, doet u na een weloverwogen sollicitatieprocedure. Uw kandidaten stellen zich voor in een nette sollicitatiebrief, vergezeld met een cv. U nodigt de kandidaat uit voor een kennismakingsgesprek en wellicht zelfs een tweede of een derde gesprek. U sluit vervolgens de procedure af met een PES Check.

U heeft een duidelijke indruk gekregen van deze kandidaat en gaat een voorstel doen, omdat deze persoon precies is wat u zoekt in een medewerker en perfect past bij uw organisatie.

De laatste stap in de sollicitatieprocedure is een PES check. Waarom? Omdat een deze check de kandidaat toetst op betrouwbaarheid en integriteit.

Wat is een PES check?

Bij een PES check (pre-employment screening) komen alle onderdelen aan bod die belangrijk zijn bij het aannemen van personeel. Deze onderdelen zijn aangepast op de risico’s van de uit te voeren functies. Onderdelen die onder andere worden gecheckt zijn:

 • Klopt de CV van uw kandidaat met de werkelijkheid
 • Wat zeggen de opgegeven referenten
 • Waarom zijn er gaten in de loopbaan
 • Hoe integer en betrouwbaar is de kandidaat

De PES Check wordt volledig afgestemd op de risico’s voor uw organisatie, wij helpen u graag bij het vaststellen van deze risico’s en de uitvoering van de check.

Alle informatie die wij ontvangen van een kandidaat, wordt uitvoerig gecontroleerd. Met deze informatie brengen wij eventuele risico’s voor uw onderneming in kaart.

Mag een PES check zomaar uitgevoerd worden?

Ja, dat mag, maar er zijn echter wel wettelijke voorwaarden verbonden aan de check, waaraan moet worden voldaan:

Gerechtvaardigd belang, de werkgever moet een legitieme reden hebben

Het gerechtvaardigde belang van een werkgever is meestal dat hij erop moet kunnen vertrouwen dat een werknemer integer is.

De PES check moet noodzakelijk zijn

Als er een ander, minder ingrijpend, middel dan een PES check is om het doel te bereiken, dan moet dit gebruikt worden.

De werkgever moet de sollicitant of werknemer informeren

De sollicitant of medewerker moet vooraf op de hoogte gesteld worden van de PES check. Achteraf moeten de resultaten van de check gedeeld worden met de sollicitant of werknemer

Hoe voeren wij een PES check uit

Voor het uitvoeren van de PES check maken wij gebruik van het door ons zelf ontworpen platform. Dit platform is zo ontworpen dat u als organisatie snel en eenvoudig een screening kunt aanvragen, en de kandidaat makkelijk, eenvoudige en snel de gewenste gegevens aan kan leveren.

De kenmerken van ons online screening platform:

 • Zeer gebruiksvriendelijke webapplicatie voor zowel de werkgever als de kandidaat
 • Op maat gemaakt met uw eigen look & feel
 • Simpel en snel een screening aanvragen voor het gewenste niveau
 • Alle screenings kunnen 24/7 live gevolgd worden
 • Overal en altijd inzicht in uw lopende en afgeronde screenings
 • Snel en duidelijk proces
 • Passend binnen de Nederlandse wet- en regelgeving

Privacy en wetgeving bij screening

International Security Partners voldoet aan de eisen zoals gesteld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), bij het verwerken van persoonsgegevens.

Wij houden bij alle screenings rekening met de privacy van zowel u als uw sollicitant. Voorafgaand aan de screening vragen wij eerst nadrukkelijk toestemming aan de sollicitant om voormalige werkgevers en andere referenten te benaderen.

In-employment screening

Heeft u een functie waarvoor alleen bestaande medewerkers in aanmerking komen, en wilt u die bestaande medewerker laten screenen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor in-employment screening.

Meer informatie over onze PES check?

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie ontvangen? Neemt u dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op.

Wij hebben ook een zeer uitgebreide ‘Menukaart Screening’, waar alle informatie overzichtelijk op vermeld staat.

ISP is uw partner op het gebied van risicomanagement

Heeft u andere vragen op het gebied van risicomanagement, ook dan helpen wij u graag. Wij helpen u de risico’s voor uw organisatie in kaart te brengen en bieden u duidelijke handvaten om deze risico’s te beheersen. In geval van nood staan onze consultants 24/7 voor u klaar.

Neem contact met ons op
Rivka van Doorn
Manager afdeling Screening & Backoffice