Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Gegijzeld door het Coronavirus deel 2

Nederland B.V. zit in de greep van het Coronavirus, waarbij verschillende sectoren zeer hard worden getroffen. Het heeft er alle schijn van dat de crisissituatie nog enkele weken en mogelijk zelfs maanden zal voortduren.

Het managen van een crisis is topsport

Het managen van een langdurige crisis zoals deze is te vergelijken met topsport. En dit betekent dat leden van een crisisteam er verstandig aan doen om een gezond leef- en eetpatroon aan te houden zodat ze optimaal kunnen presteren. Voldoende rust, regelmaat, licht verteerbaar eten en het vermijden van alcohol is het devies.

Voorkomen dat de crisis langer voortduurt dan nodig

Om deze crisissituatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen is het essentieel dat iedereen van Nederland B.V. daar aan meewerkt. Diegene die zich hier aan onttrekken frustreren het proces, creëren nieuwe risico’s en hun gedrag leidt tot extra schade. Het resultaat van dat gedrag is dat er onterecht een beroep moet worden gedaan op de schaarse mankracht van hulpverleners en handhavers om ontspoorde situaties te herstellen. Met als resultaat dat de crisis langer voortduurt dan nodig is.

Tekst: Hans Slaman (Algemeen Directeur International Security Partners)