Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Dienstenkaart Cybersecurity: de online beveiligingsdiensten van ISP op een rij

De tijden veranderen. Tegenwoordig bent u online een stuk kwetsbaarder dan in de ‘offline’ wereld. Ga maar na: de impact van een inbraak op kantoor is kleiner dan wanneer uw online data gestolen wordt. Nu het risico op cybercriminaliteit blijft groeien, is de behoefte aan cybersecurity groter dan ooit. Met ruim dertig jaar ervaring op het gebied van online en offline risicomanagement bent u altijd geholpen met de diensten van International Security Partners. “In onze dienstenkaart ‘Cybersecurity’ vindt u alles wat u moet weten over onze cybersecuritydiensten, en wat we voor u kunnen betekenen,” aldus Evert Slaman, Manager Fraude & Integriteit bij ISP. 

Offline en online risico’s beperken

“Risico’s beheersen en beperken, dat is in een notendop wat we doen en wat we altijd gedaan hebben,” aldus Slaman. Toen ISP in 1987 als risicomanagementorganisatie begon, was er al internet, maar lag de nadruk van dienstverlening vooral op offline beveiliging. Dat bleef zo tot in de jaren ‘00. Maar die offline risico’s zijn ondertussen dus allang veranderd in voornamelijk online risico’s. “Het was dan ook een logische stap onze dienstverlening uit te breiden met cybersecurity-oplossingen. Inmiddels is onze veelzijdigheid zelfs onze onderscheidende kracht: we bieden cybersecurity-oplossingen én managen offline risico’s.”

Ons uitgebreide dienstenpakket heeft zo zijn voordelen. Wanneer er bijvoorbeeld een datalek ontstaat door een kwaadwillende partij kan ISP de hele situatie overzien en oplossingen op alle fronten bieden. De oplossing ligt namelijk niet in IT-vraagstukken. Er kunnen ook problemen ontstaan met de operatie, leveranciers, klanten, media et cetera.

Verder wilt u voorbereid zijn op een volgende aanval. “Bijvoorbeeld door het opstellen van een plan bij een volgende aanval of het schrijven van een plan van aanpak als het gaat om het communiceren met leveranciers, klanten en aandeelhouders die last hebben gehad van het lek.” Als risicomanagementorganisatie met cybersecurity-expertise biedt ISP daarom te allen tijde een totaaloplossing. Meer hierover leest u in onze dienstenkaart Cybersecurity, die u hier kunt aanvragen.

De verschillende vormen van cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit doet zich op uiteenlopende manieren voor, daaronder vallen:

 • Ransomware: ransomware zorgt ervoor dat uw bedrijfsnetwerk gekaapt wordt waardoor u geen toegang meer heeft tot uw bedrijfsdata;
 • CEO-fraude: bij CEO-fraude krijgt uw financiële afdeling een e-mail die afkomstig lijkt te zijn van uw CEO, maar in werkelijkheid afkomstig is van een crimineel;
 • DDoS: tijdens een DDoS-aanval sturen criminelen een grote hoeveelheid data naar uw server of website met als doel deze te overbelasten;
 • Hacken: criminelen kraken uw computersysteem om zo kwetsbare informatie te stelen of om illegale bestanden op uw netwerk op te slaan;
 • Phishing: u ontvangt een e-mail van een criminele afzender met als doel gegevens los te krijgen;
 • Menselijke fout: bij een bedoelde menselijke fout kan een boze (ex-)medewerker belangrijke gegevens verduisteren of openbaar maken.

Onze cybersecuritydiensten

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen bij een cyberaanval, kunt u bij International Security Partners terecht voor de volgende cybersecuritydiensten: 

 • Cyberrisicoanalyse: met onze zelfontwikkelde applicatie bepalen we welke cyberrisico’s voldoende afgedekt zijn. Zo krijgt u direct inzicht in de online kwetsbaarheid van uw organisatie;
 • Kwetsbaarheidsscan: met behulp van onze ethical hacker controleren wij uw systemen of gehele computernetwerk op zwakke plekken;
 • Penetratietest: onze ethical hacker probeert erachter te komen of een hacker uw organisatie zou kunnen binnendringen ondanks een beveiligde IT-omgeving. Op alle mogelijk manieren wordt geprobeerd uw bedrijfsnetwerk, website of applicatie binnen te dringen om de kwetsbare punten van uw organisatie in beeld te brengen. 
 • Phishingsimulatie: een door ons gecreëerde phishingmail wordt naar uw medewerkers gestuurd om inzichtelijk te krijgen hoe kwetsbaar uw bedrijf is en om cyber awareness te vergroten. 
 • Cyber awareness training: we brengen het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers naar een hoger niveau. Daarmee vergroot u ook de digitale veiligheid van uw organisatie. 

Wilt u de online omgeving van uw organisatie aanscherpen, het bewustzijn van uw medewerkers verhogen of voorbereid zijn op een noodsituatie? ISP begeleidt, ondersteunt en adviseert u graag. Wij helpen u de continuïteit van uw bedrijf of organisatie te waarborgen. Neem voor meer informatie contact met ons op en vraag de dienstenkaart Cybersecurity aan.