Toenemende cyberrisico's

De wereld verandert snel met alle digitale middelen en online mogelijkheden. Als gevolg daarvan verschuiven ook security risico’s. Deze digitale- en online risico’s noemen we cyberrisico’s.

In onze visie zijn cyberrisico’s in essentie niet anders dan de “traditionele” risico’s. Immers hacking is hetzelfde als inbraak; ransomware is hetzelfde als afpersing en oplichting uit zich meer en meer in identiteitsfraude. Kortom de risico’s zijn niet anders, de middelen waarmee de risico’s veroorzaakt worden, zijn wel degelijk anders. Het gevolg daarvan is dat cyberrisico’s globaliseren. Voor een inbraak moet je fysiek op de plaats van inbraak zijn, bij hacking is dat niet het geval.

Wat we voor u kunnen betekenen:

Balans tussen techniek en organisatie

Wij geloven erin dat cyberrisico’s het beste te reduceren zijn door een juiste balans toe te passen tussen technische- en organisatorische cybersecurity maatregelen. Hierbij ligt voor ons de focus op de organisatorische maatregelen.

Een van de belangrijkste aspecten waar we onze aandacht op richten is het gedrag van gebruikers zodanig beïnvloeden dat de genomen technische – en organisatorische cyber security maatregelen optimaal benut worden waardoor onze klanten optimaal beschermd zijn tegen cyberrisico’s.

Veel voorkomende vormen van cybercrime in de zakelijke omgeving

  • Ransomware: Ransomware zorgt ervoor dat uw bedrijfsnetwerk gekaapt wordt waardoor u geen toegang meer heeft tot uw bedrijfsdata. Om weer toegang te krijgen moet u een bedrag betalen aan de criminelen. Uw bestanden worden letterlijk gegijzeld.
  • CEO fraude: Bij CEO fraude krijgt uw financiële afdeling een mail die afkomstig lijkt te zijn van uw CEO. Hierin vraagt de CEO om een groot bedrag over te maken naar een (buitenlands) rekeningnummer. Uiteraard is deze mail niet afkomstig van de CEO maar van een crimineel die op deze manier geld naar zijn rekening laat overmaken.
  • DDOS: Tijdens een DDOS aanval sturen criminelen grote hoeveelheid data naar uw server/website met als doel deze te overbelasten. Hierdoor kunt u niet meer op de server/website en loopt u grote kans op datalekken.

Weten waar uw organisatie kwetsbaar is

Voor het inzichtelijk maken van uw cyberrisico’s en het verbeteren van uw informatiebeveiliging maken wij gebruik van het door ons ontwikkelde en in de praktijk beproefde Risk Assessment Tool. Daarmee ziet u in één oogopslag waar uw organisatie het meest kwetsbaar is.

Meer informatie?
Dirk van der Woude
Relatiebeheerder en Partner
Uzelf beschermen tegen cyberrisico's of hulp nodig?
We solve!

Bent u voldoende beschermd tegen cyberrisico's? Met hulp van ISP BV weet u snel waar het gevaar voor uw organisatie ligt en samen kunnen we deze risico's beperken.

Neem contact met ons op
Contact