Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Het belang van online informatiebeveiliging

In een wereld vol digitale middelen en online mogelijkheden verschuiven ook de security risico’s. Wij geloven dat deze zogenaamde cyberrisico’s in essentie niet anders zijn dan de traditionele risico’s. Hacking is immers hetzelfde als inbraak, ransomware is een vorm van afpersing en oplichting uit zich meer en meer in identiteitsfraude. Hoewel de risico’s weinig verschillen, is cybersecurity wel een andere vorm van informatiebeveiliging.

Wat we voor u kunnen betekenen:

Wil je weten of je weerbaar bent tegen cyberrisico’s?

Organisatorisch informatiebeveiligingsplan

Wij geloven dat cyberrisico’s het beste te reduceren zijn met een juiste balans tussen technische en organisatorische maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging. Voor ISP ligt de focus op de organisatorische maatregelen.

Dit betekent dat wij de organisatie helpen om het gedrag van de gebruikers zodanig te beïnvloeden dat genomen maatregelen in een informatiebeveiligingsplan optimaal benut worden. Wij kunnen helpen met het opstellen van een protocol en een eventueel actieplan zodra uw organisatie getroffen wordt door cybercrime. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij het kenbaar maken van de cyberrisico's binnen de organisatie, bijvoorbeeld door het geven van workshops of het inzetten van een Mystery Guest.

Zo bent u als klant optimaal beschermd tegen cyberrisico’s.

Vormen van cyberrisico's in de zakelijke omgeving

  • Ransomware: Ransomware zorgt ervoor dat uw bedrijfsnetwerk gekaapt wordt waardoor u geen toegang meer heeft tot uw bedrijfsdata. Om weer toegang te krijgen moet u een bedrag betalen aan de criminelen. Uw bestanden worden letterlijk gegijzeld.
  • CEO-fraude: Bij CEO-fraude krijgt uw financiële afdeling een mail die afkomstig lijkt te zijn van uw CEO. Hierin vraagt de CEO om een bedrag over te maken naar een (buitenlands) rekeningnummer. Uiteraard is deze mail niet afkomstig van de CEO, maar van een crimineel die op deze manier geld naar zijn rekening laat overmaken.
  • DDOS: Tijdens een DDOS-aanval sturen criminelen grote hoeveelheid data naar uw server of website met als doel deze te overbelasten. Hierdoor kunt u de server of website niet meer bereiken.

Weten waar uw organisatie kwetsbaar is

Voor het inzichtelijk maken van uw cyberrisico’s en het verbeteren van uw online informatiebeveiliging maken wij gebruik van het door ons ontwikkelde en in de praktijk beproefde online cyber risicoanalyse. Daarmee ziet u in één oogopslag waar uw organisatie het meest kwetsbaar is en kunt u aan de hand daarvan een informatiebeveiligingsplan opstellen.

Meer informatie?
Dirk van der Woude
Relatiebeheerder en Partner
We solve!
Uzelf beschermen tegen cyberrisico's of hulp nodig?

Bent u voldoende beschermd tegen cyberrisico's? Met hulp van ISP BV weet u snel waar het gevaar voor uw organisatie ligt en samen kunnen we deze risico's beperken.

Neem contact met ons op
Contact