Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Bescherm bedrijfsinformatie met een audit informatiebeveiliging

Hoe wordt er binnen de organisatie voor gezorgd dat (kwetsbare) bedrijfsinformatie niet in verkeerde handen terecht komt?

Is er een duidelijke visie over hoe om te gaan met informatiebeveiliging, heeft de organisatie in kaart waar zich kwetsbare bedrijfsinformatie bevindt? Hoe wordt er gehandeld indien deze kwetsbare informatie in verkeerde handen komt en zijn de medewerkers zich voldoende bewust van de gevoeligheid van de bedrijfsinformatie?

Tijdens onze Audit Informatiebeveiliging wordt een breed onderzoek ingesteld waarbij bovenstaande vragen beantwoord zullen worden.

Voor wie is een audit informatiebeveiliging interessant

Vandaag de dag gaan de ontwikkelingen razendsnel. Veel ondernemingen maken gebruik van ‘het nieuwe werken’ waardoor de werkplek verschoven wordt. Veel kwetsbare bedrijfsinformatie wordt al snel opgevraagd via mobile devices zoals de laptop en de smartphone. Voor deze bedrijven is het van groot belang om de informatiebeveiliging goed te regelen.

Voor ondernemingen waar persoonsgegevens verwerkt worden is de zekerheid van een waterdicht systeem zeer belangrijk. Het AVG verplicht elke organisatie om de privacy binnen de verwerking van persoonsgegevens te waarborgen. Dankzij een audit informatiebeveiliging kan deze borging afgegeven worden.

Naast persoonsgegevens worden er in het bedrijfsnetwerk natuurlijk nog meer kwetsbare gegevens opgeslagen. Denk hierbij aan bedrijfsgevoelige informatie als concurrentie info, research gegevens of nieuwe productontwikkelingen. Een onderneming is er niet bij gebaat als deze gegevens op straat komen te liggen.

Hoe verloopt de audit informatiebeveiliging

Een audit informatiebeveiliging begint altijd met een startbijeenkomst. Aan de hand van deze startbijeenkomst wordt de scoop, reikwijdte en aanpak van het onderzoek vastgesteld.

Naast de wensen van de opdrachtgever worden bij de audit standaard de volgende punten onderzocht:

  • Onderzoek naar de technische beveiligingsmaatregelen, wat is de kwaliteit van de huidige beveiligingssysteem
  • Onderzoek naar het huidige beveiligingsbeleid, hierbij kunnen bijvoorbeeld diverse medewerkers geïnterviewd worden
  • Onderzoek naar de organisatorische beveiligingsmaatregelen, er wordt gekeken naar onder andere de procedures

 De uitkomst van audit de informatiebeveiliging

Naar aanleiding van de audit stelt onze consultant een rapportage op met heldere aanbevelingen. In een persoonlijk gesprek geeft onze consultant duidelijke handvatten over hoe de aanbevelingen te implementeren binnen de organisatie.

Afhankelijk van de resultaten van een audit informatiebeveiliging kan het vervolg traject bestaan uit het nemen van verbetermaatregelen, het opstellen van een informatiebeveiligingsplan en het verzorgen van specifieke trainingen.

Wij willen u graag ondersteunen bij het uitwerken van een informatiebeveiligingsplan.

Kunnen wij wat voor u betekenen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0320 284141 of gebruik ons contactformulier.