Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

International Security Partners als Familie bedrijf

International Security Partners is dé specialist op het gebied van risicomanagement. In 1987 opgericht door Hans Slaman en nu staat zoon Evert Slaman te popelen om het stokje over te nemen. Maar zover is het voorlopig nog niet.

International Security Partners ondersteunt bedrijven en vermogende particulieren in risicomanagement. Risico’s zoals afpersing, ontvoering, bedreiging, fraude, (informatie-) diefstal, productcontaminatie-, integriteitsschendingen en belangenverstrengeling. Ons doel is om schade en schande te voorkomen, te beperken en te beheersen.

Het familiebedrijf
ISP werd 32 jaar geleden opgericht door Hans Slaman. In deze 32 jaar heeft Hans ISP weten op te bouwen tot het bedrijf dat er nu staat: Dé specialist op het gebied van (pre-) employment screening, crisis management, security consultancy, cyberrisico’s en persoonsbeveiliging voor vermogende families.

Hans2Sinds 2014 is zoon Evert Slaman als 2de generatie werkzaam binnen ISP.

Hans: “Evert riep op 12 jarige leeftijd al dat hij graag in het bedrijf wilde komen, dan denk je nog dat dat een jongensdroom is, op zijn 14e riep hij dit nog steeds. Toch heb ik altijd gedacht ‘Eerst zien, dan geloven’.”

 

 

 

Toen Evert tijdens zijn studie HBO Rechten liet blijken dat hij nog steeds geïnteresseerd was om in het bedrijf te komen werken werden er concrete afspraken gemaakt:

Evert: “Tijdens mijn studie HBO Rechten begon het serieuzere vormen aan te nemen. Ik woonde op kamers in Haarlem, waar mijn vader en ik op een woensdag avond hebben afgesproken in een steakhouse. Hans is niet echt een vleeseter, maar ik denk dat we daar gingen eten omdat hij weet dat ik het lekker vind. Hier hebben we het uitgebreid gehad over het bedrijf en mijn eventuele toekomstige rol hierin.”

Evert zou zijn stage komen lopen bij ISP om zo de organisatie te leren kennen. Ook werd er afgesproken dat Evert eerst elders zou gaan werken in het bedrijfsleven. Zodat hij zich verder kon ontwikkelen binnen de arbeidsmarkt.

Van zoon tot collega
In 2014 kwam Evert uiteindelijk in de zaak. Afgesproken was dat Evert overal binnen het bedrijf zou rondkijken om zo kennis te maken met de vakgebieden en te zoeken waar zijn kracht lag. Hans vond dit een spannende periode.

 

Hans: “Je hebt samen met een club mensen klantrelaties opgebouwd. Hoe gaat Evert daar mee om, wat als de klanten hem niet aardig vinden of wat als hij niet in het team past. Evert heeft heel erg moeten bewijzen dat hij Evert Slaman als persoon was en niet de zoon van.”

 

Gelukkig heeft dit goed uitgepakt en werkt het tussen klanten en Evert en collega’s en Evert.

Uiteindelijk heeft Evert zijn plek gevonden binnen de afdeling screening en onderzoek van ISP. Hier heeft hij doelen gesteld en zaken aangepast. In 2015 is hij gestart met het herinrichten van het complete screeningsproces waarna er in 2016 gestart is met de huidige screeningsapplicatie.

Evert: “Ik weet nog goed dat ik in 2015 verantwoordelijk werd voor onze dienstverlening op het gebied van employment screening. Voor mij was dit de kans om mijn toegevoegde waarde te laten zien aan de organisatie. Nu vier jaar later zijn grote delen van het screeningsproces geautomatiseerd, is het aantal klanten verdrievoudigd en de omzet fors gestegen.”

 

De samenwerking
In het begin was de samenwerking onwennig, de verhoudingen op kantoor zijn toch anders dan thuis, Evert zei ineens ‘Hans’ in plaats van ‘Pa’. Ook was het (positief) confronterend, Hans zag dat Evert in zijn doen en laten als twee druppels water op hem leek. ‘Elke dag is een feest met Evert’ aldus Hans.

De samenwerking is intens, er is veel contact, en er wordt veel besproken tijdens de frequente carpoolritten van Lelystad naar het Noord Hollandse ‘t Zand. Door de familieband begrijpen ze elkaar snel. Ze staan open voor elkaars mening en staan nooit lijnrecht tegenover elkaar. Discussies worden altijd op een goede manier gevoerd.

Hans: “Nog elke dag ben ik verbaasd dat onze samenwerking zo goed gaat, Evert en ik liggen veelal op één lijn ook qua communicatie. Wij hebben aan een half woord genoeg.”

De toekomst
Voorlopig is Hans nog niet van plan om zijn werkzaamheden neer te leggen, maar wanneer het zover is heeft hij er alle vertrouwen in dat Evert het kan.

Hans: “Als Evert dit morgen moet doen dan doet hij dat en dan staat hij er. Wel zal hij dan in zeer korte tijd volwassen worden.”


Hans zal ISP nooit helemaal los kunnen laten, het is zijn kindje, hij zal altijd de ontwikkelingen blijven volgen maar is er van overtuigd dat hij de teugels wel uit handen kan geven.

Hij weet ook dat hij de draai die Evert ooit aan ISP zal geven zal accepteren.

 

Hans: “Doordat een jongere generatie in het bedrijf blijft houdt ISP hetzelfde DNA.”

Na vertrek van Hans zal er qua aansturing niet veel veranderen volgens Evert. Hans en hij lijken hiervoor teveel op elkaar. Evert ziet een Directeur als iemand die ruimte heeft om koers te bepalen en relaties te onderhouden. Voor zowel Evert als Hans is dit een valkuil.

Evert: “Het is een valkuil van Hans en mij om zelf operationele werkzaamheden op te pakken. Dit komt doordat we het werk zo leuk vinden. In de toekomst hoop ik deze valkuil voor een groot deel overwonnen te hebben. Toch blijft het altijd nog leuk om zelf een klant te kunnen helpen.“

Volledig in stijl zijn de heren Slaman het eens over de toekomst van ISP:

 

“Over 10 jaar heeft ISP nog steeds dezelfde aard van dienstverlening, we zijn dan doorontwikkeld qua diensten en producten en wellicht gegroeid met personele bezetting. We zijn enorm dienstverlenend en werken met de beste experts. Hierdoor zijn wij bekend in de markt.”

 

Bent u benieuwd naar de volledige interviews? Lees het interview van Hans hier terug, het interview van Evert leest u hier.