Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Screening in de zorg; geeft de vergewisplicht een volledig beeld van de hulpverlener?

Met behulp van de vergewisplicht weet u of toekomstige medewerkers, aan de hand van hun arbeidsverleden en diploma’s, geschikt zijn om in de zorg te werken. Maar is de veiligheid van uw zorg door de vergewisplicht ook gewaarborgd?

 

Risico’s als diefstal en mishandeling voorkomen door screening

Helaas zien wij in de dagelijkse praktijk nog regelmatig mishandeling en diefstal van cliënten  voortkomend uit de persoonlijke omstandigheden van de zorgmedewerker. Een medewerker die bijvoorbeeld veel schulden heeft kan deze stress meenemen naar het werk en dit uitten door zich af te reageren op de cliënten. Ook komen wij in de praktijk tegen dat de zorgmedewerker misbruik maakt van het vertrouwen van de client door, bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen, voor zichzelf geldbedragen te pinnen of op andere wijze grote geldbedragen van de client weet los te krijgen.

Door gebruik te maken van screening kunt u uw cliënten behoeden voor financiële- en emotionele schade en kunt u bovendien uw organisatie behoeden voor grote financiële- en reputatieschade.

De voordelen van screening voor uw organisatie

Naast het voldoen aan de vergewisplicht levert screening u vele voordelen op:

 • Besparing van tijd en kosten
 • Gebruik van de kennis van ervaringsdeskundigen
 • Checken van de feiten en niet de fabels
 • Waarborgen van de privacy van de kandidaat
 • Leveren van kwaliteit aan uw cliënten
 • Een goed beeld van de persoon achter de zorgverlener
 • Beperken van risico’s voor uw organisatie en uw cliënten

Het juiste screeningspakket speciaal voor zorgmedewerkers

Speciaal voor organisaties in de zorg, die moeten voldoen aan de vergewisplicht, heeft International Security Partners een pakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit:

 • ID check
 • Digitaal achtergrond onderzoek
 • Diploma check
 • Aanvraag VOG
 • Referenten check
 • Check in het BIG register of een SKJ registratie
 • Credit check

Wilt u meer weten over de inhoud van dit pakket en de bijbehorende kosten, neemt u dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op.

Leveren van veiligheid in de zorg door het uitvoeren van screening

Het garanderen  van de veiligheid voor uw cliënten is voor uw organisatie van essentieel belang. Deze veiligheid is onder andere afhankelijk van uw zorgmedewerkers. Screening is een risicomanagement tool die u helpt om de veiligheid van uw cliënten te waarborgen.

Screening toont de persoon achter de hulpverlener

U wilt dat uw cliënten zich veilig voelen, om die reden wilt u alleen samenwerken met zorgmedewerkers met het juiste arbeidsverleden, die vakbekwaam zijn, integer en professioneel en waarvan u zeker weet dat zij 100% veilige zorg leveren aan uw cliënten.

Door aanvullend op de vergewisplicht nog enkele andere onderdelen te screenen krijgt u een duidelijker beeld van de zorgmedewerker. Niet alleen op het gebied van arbeidsverleden en vakbekwaamheid maar ook op het gebied van de persoonlijke omstandigheden. Hierdoor heeft u als organisatie een completer beeld voorafgaand aan de indiensttreding van de medewerker.

Maatwerk screening door ISP

Iedere organisatie is uniek, ook binnen de zorg, daarom is screening maatwerk. Wij adviseren u graag op het gebied van screening en risicomanagement om u zo te ondersteunen bij het leveren van kwaliteit en veiligheid. Wilt u meer weten over onze screeningsmogelijkheden download dan onze menukaart screening.

Heeft u andere vragen op het gebied screening, dan helpen wij u graag. Neemt u contact met ons op via telefoonnummer 0320 284141 of gebruik ons contactformulier.