Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Intelligente camera’s

Ons Family Security Office draagt zorg voor de veiligheid van het gezin en de beveiliging van de woning en voertuigen. Om deze veiligheid te waarborgen houden wij de markt nauwlettend in de gaten als het gaat om de nieuwste beveiligingssystemen en hulpmiddelen.

De traditionele camera is al heel lang een veel toegepaste beveiligingsmaatregel. Steeds populairder wordt de intelligente camera, ook wel IVS  (Intelligent Video Surveillance) genoemd. Waar de traditionele systemen eenvoudig opnemen wat de camera ziet, daar gaat IVS een paar stappen verder.

Waarom heet het een Intelligente camera

Wat deze camera zo intelligent maakt is dat hij mensen kan tellen in een bepaald gebied. Hij kan opvallende personen of auto’s kan filteren en hij kan registreren wanneer mensen bijvoorbeeld ineens een andere route nemen.  Ingeval van woonhuis beveiliging zijn deze slimme camera’s in te zetten als buiten detectie.

Een bijbehorende applicatie op uw telefoon kan er voor zorgen dat de camera bij bepaalde acties een push bericht verstuurd. Daarnaast kunt u de camera’s via uw telefoon bedienen

De voor en nadelen van een intelligente camera

De intelligente camera lijkt dé oplossing wanneer het gaat om persoonsbeveiliging omdat deze enorm veel kan registreren. Toch is het belangrijk om de voor- en nadelen tegenover elkaar af te wegen voordat u overgaat tot de aanschaf van dergelijke camera:

Voordelen:

  • De intelligente camera is een goedkoop alternatief voor gronddetectie en is eenvoudig te plaatsen.
  • Dankzij de bijbehorende applicatie kan de bewoner direct op zijn telefoon zien wat de oorzaak is van eventuele camera detectie.
  • De camera en de ingebouwde intelligente kenmerken zijn geheel naar wens in te richten door de gebruiker.

Nadelen:

  • Intelligente camera kunnen veel nodeloze alarmmeldingen veroorzaken ten gevolge van  dieren in de tuin zoals huisdieren, vogels of vossen.
  • Bij mist kunnen er nodeloze alarmmeldingen optreden.
  • Het camerazicht moet vrij zijn van obstakels zoals bomen, struiken of vlaggenmasten.
  • Centralisten hebben aanvullende training nodig om een verdachte situatie te onderscheiden van een niet verdachte situatie.

Is een intelligente camera de oplossing binnen uw beveiliginsplan

Uit onze praktijkervaring blijkt dat de inzet van intelligente camera’s een zorgvuldige voorbereiding vraagt waarbij de voor- en nadelen goed tegen elkaar afgewogen dienen te worden. Daarbij is de ervaring van de centralist op de alarmcentrale met deze camera’s een zeer kritische succes factor.

Overweegt u de aanschaf van een intelligente camera? Wij komen graag bij uw langs om samen met u te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Wilt u een afspraak met één van onze consultants vul dan het contactformulier in of bel met 0320 284141.