Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Hoe weet ik of een medewerker radicaliseert?

In het afgelopen half jaar heeft het onderwerp “radicalisering” steeds meer aandacht gekregen binnen de media en de maatschappij waarin wij leven. Zo hebben de recente gebeurtenissen in Parijs en België een grote impact gehad op het veiligheidsgevoel van vele burgers.

Vanuit onze beroepspraktijk merken wij dat bedrijven ook in aanraking kunnen komen met radicalisering. Dit kan verstoring van de bedrijfscontinuïteit en/of reputatieschade met zich meebrengen. Vragen die wij over dit onderwerp hebben gekregen zijn onder andere:

  • Hoe kan ik een radicaliserende medewerker herkennen?
  • Welke risico’s lopen wij als organisatie nu één van onze medewerkers aan het radicaliseren is?
  • Hoe ga je om met een radicaliserende medewerker?

Eén van de zaken die wij aan opdrachtgevers adviseren op het gebied van een (mogelijk) radicaliserende medewerker, is het stellen van controlevragen en hen te wijzen op herkenbare  gedragssignalen. Het stellen van controlevragen en het herkennen van gedragssignalen helpen bij het inschatten van de risico’s rondom deze medewerker.

Heeft u het vermoeden dat één van uw medewerkers aan het radicaliseren is? Wij helpen u graag, klik hier voor onze contactgegevens en neem vrijblijvend contact met ons op.

Header2