Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Veilig in uw buurt applicaties

In eerdere nieuwsbrieven heeft u al kunnen lezen over de diverse applicaties die wij ‘virtuele life lines’ noemen en die u op uw mobiele telefoon kunt installeren. Deze ‘Life lines’ kunnen u inzicht geven in de locatie van uw naaste familie en daarmee uw gevoel van veiligheid versterken.

Naast de ‘virtuele life line’ applicaties zijn er ook diverse applicaties die als doel hebben om uw veiligheidsbeleving van de omgeving waar u woont te vergroten. Dergelijke applicaties worden buurtpreventie apps genoemd.

Wist u dat buurtpreventie apps niet alleen gebruikt worden om de buurtbewoners een veilig gevoel te geven maar dat veel apps ook gebruikt worden door gemeenten en overheid om te werken aan preventieve oplossingen in de strijd tegen woninginbraken?

Veel buurten kennen tegenwoordig de buurt Whatsapp groep waar verdachte situaties gemeld kunnen worden.

De beheerders van deze app staan vaak in nauw contact met de wijkagent en soms beheert de wijkagent deze app. 

Of uw wijk zo’n app heeft kunt u zien aan het bord aan het begin van uw wijk.

Naast de meer bekende Whatsapp buurtpreventie zijn er ook diverse andere apps. Enkele bekende applicaties hebben we hieronder voor u op een rij gezet:

Hoplr
Alleen toegankelijk voor je buren en de buurt die is toegewezen, aanmelding gaat via een code die door een buurtbewoner verspreid wordt

Veiligebuurt

Met deze app ontvang je meldingen zoals amber alert, inbraakmelding en, opsporingsberichten, etc. Deze app werkt samen met politie en overheid door te zoeken naar innovatieve oplossingen voor de toekomst

Nextdoor

De Nextdoor App is al erg populair in Amerika. Deze app doet een beetje voor als Facebook. Net als bij Facebook kunnen er met deze applicatie evenementen gedeeld worden en er kan onderling gechat worden.

Buurtapp

Bij deze app kunt u zelf aangeven wat u onder uw buurt verstaat. Wilt u de app gebruiken voor alleen de straat waarin u woont dan kunt u dit zelf uittekenen. Daarmee is deze app anders dan de andere omdat de andere apps gebruik maken van bestaande en vaste wijken.

Hierboven zijn slechts vier veilige buurt apps uitgelicht maar uiteraard zijn er nog veel meer beschikbaar. Hoe kiest u nu de juiste app? Via de website www.alerteburen.nl vindt u een overzicht van de apps die bij u in de wijk reeds gebruikt worden. Ook vindt u op deze site informatie over het opzetten van een buurt app.

Een veilige buurt app is één schakel in de keten van beveiligingsmaatregelen. Als u wilt weten hoe het gesteld is met uw persoonlijke veiligheidssituatie klik dan hier voor het maken van een afspraak met een van onze consultants.