Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Tigerkidnapping

Tigerkidnapping, is een term die nog niet breed bekend is. De term suggereert een ontvoering maar is eigenlijk een overval, gevolgd door een gijzeling, vaak in de woning. De criminelen overvallen een ondernemer/werknemer en/of zijn familieleden thuis. Vervolgens gijzelen zij de gezinsleden om op die manier druk op de ondernemer/werknemer te kunnen uitvoeren. Om ervoor te zorgen dat de gezinsleden niets overkomt moet hij vaak bij zijn bedrijf de waardevolle goederen of geldophalen en uiteindelijk aan de criminelen overhandigen. Daarna worden de gegijzelde gezinsleden weer vrij gelaten.

Deze vorm van overval komt vooral voor bij mensen met een (sleutel)positie bij waardetransporteurs, banken, diamantairs en juweliers.

Om de kans te reduceren dat men een overval op uw woning pleegt kunnen wij u helpen door een goed beveiligingsconcept te maken. Verder kunnen wij vanuit onze response service u helpen de gevolgen van dit soort incidenten te beperken en te beheersen. Wanneer u meer informatie wenst voor diensten vanuit ons Familiy Security Office, klik dan hier.