Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Screening voor in de zorg

Voor zorginstellingen hebben wij een specifieke screening ontwikkeld. Deze screening voldoet aan de wetgevingseisen en toetst de betrouwbaarheid en integriteit van uw (nieuwe) personeel.

Bij de screening wordt gekeken naar voor zorgverleners specifieke risico’s. De reikwijdte en diepgang van de screening wordt in overleg met u bepaald op basis van een risicoanalyse. Onderdelen van een screening zijn o.a.: controle op de identiteit, BIG-register, bronnen voor medisch personeel, CV, gedrag op social media en financiële situatie. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor een integriteitstoets in een beveiligde online omgeving. Deze toets is een belangrijk instrument voor een persoonlijk gesprek. Tenslotte kunnen wij referenten horen. Wij ronden de screening af met een zogenaamde integriteitsverklaring (rapportage).

Vergewisplicht in de praktijk

Op 16 juni vindt het Nationaal Integriteitscongres plaats. Tijdens deze dag wordt stil gestaan bij het onderwerp integriteitsmanagement. Onze directeur Hans Slaman zal tijdens dit congres een workshop geven met de titel ‘De vergewisplicht in de praktijk’.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe wetgeving of over screening, neem dan contact met ons op.