Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Omgaan met radicalisering

De gebeurtenissen rondom de strijd van IS-troepen in Irak en Syrië bepalen grotendeels het dagelijks nieuws en geven aanleiding tot allerlei discussies en ontwikkelingen in onze maatschappij. Denk aan de situatie in de Schilderswijk in Den Haag, het afnemen van paspoorten en het uit huis plaatsen van kinderen wiens ouders worden verdacht van het steunen van de strijd van IS. Maar ook binnen de 2e kamer is er discussie over de voorgestane overheidsmaatregelen als het gaat om het tegengaan van radicalisering binnen de Nederlandse samenleving. Kortom de situatie in Irak en Syrië leidt ook in Nederland tot angst en bezorgdheid onder niet radicale moslims, christenen en andere groeperingen.

Dit alles gaat niet ongemerkt voorbij aan werkgevers, zo hebben wij gemerkt in onze praktijk. Vragen daarbij zijn o.a.:

  • Wat kun je als werkgever doen op het moment dat je constateert dat een werknemer/werkneemster zich sterk aangetrokken voelt tot de idealen van IS?
  • Hoe treed ik een dergelijke medewerker/werkneemster tegemoet?
  • Wat zijn de risico’s voor het imago van de organisatie?
  • Wat zijn de risico’s met betrekking tot de bedrijfsvoering?
  • Welke (rechts-)middelen en/of maatregelen zijn er als het gaat om de eventuele schade en/of schande als gevolg van deze ontwikkelingen te voorkomen, beheersen of te beperken?

Wij helpen u graag bij het beantwoorden van bovenstaande en andere vragen, zodat de kans op verstoring van uw bedrijfscontinuïteit en/of imagoschade voor uw organisatie afneemt. Klik hier voor onze contact gegevens.