Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Informatiebeveiligingsbeleid vastleggen

Cyberrisico’s nemen toe in de Nederlandse samenleving, de beveiliging van deze risico’s vraagt specifieke maatregelen. Deze maatregelen kunnen vastgelegd worden in een informatiebeveiligingsbeleid. Graag leggen wij u in het kort uit wat het nut is van een dergelijk beleid. Daarnaast laten wij u graag zien hoe wij samen met u zo’n plan kunnen opstellen.

Waarom een informatiebeveiligingsbeleid?

Een informatiebeveiligingsbeleid maakt het voor uw organisatie duidelijk welke afspraken en richtlijnen er zijn rondom gegevensbescherming. Met name de persoonsgegevens zijn daarbij van belangrijk. Ook noemt het beleid de maatregelen die er moeten worden genomen bij een incident.

Om dit beleidsplan op te stellen is het zaak om eerst een huidige totaalanalyse uit te laten voeren. Welke eventuele risico’s zoals een datalek heeft uw organisatie voldoende afgedekt? Weten uw medewerkers hoe zij moeten handelen in het geval van cybercriminaliteit? Voldoen uw systemen aan de huidige ISO 27001 normen?

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze consultant kan aan de hand van een audit een risicoanalyse uitvoeren en de maatregelen in uw huidige beleid te inventariseren. Mocht u eerst een analyse van afstand willen ontvangen dan kan dit door een online cyber risicoanalyse. International Security Partners heeft een online cyber risicoanalyse ontwikkelt waarmee u in één oogopslag kunt zien waar uw organisatie het meest kwetsbaar is. Dit kan dienen als de basis voor uw beleid voor gegevensbeveiliging.

De uitslag van deze scans kunt u gebruiken om een informatiebeveiligingsplan op te stellen. Uiteraard kunnen wij dit plan ook samen met u opstellen. Na het samenstellen van een goed opgezet beleidsplan is het belangrijk dat ook uw medewerkers bewust zijn van de te nemen maatregelen. Ook hier kan International Security Partners in ondersteunen. Dit door Cyber Mystery Guest in te zetten of door training te geven ter bewustwording van de cyberrisico’s. Zo wordt de informatiebeveiliging binnen de organisatie verhoogt.

Cyber Mystery Guest

Onze Cyber Mystery Guest stuurt een phishing mail naar uw organisatie of verspreid bewust geprepareerde data op de werkplek. Het doel van deze actie is het toetsen van het bewustzijn van uw medewerkers.

Awareness Training Cyberrisico’s

International Security Partners zal voor u een op maat gemaakte training schrijven welke gericht is op uw informatiebeveiligingsplan. Deze training draagt bij aan het creëren van bewustwording bij uw medewerkers op het gebied van cyberrisico’s.

Meer weten?

We hebben al veel klanten mogen ondersteunen bij het opzetten van een informatiebeveiligingsplan. Voorbeelden zijn onder meer gemeenten, provincies, woningbouwverenigingen en diverse zorginstellingen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op
Hans Slaman
Oprichter