Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedragCollega’s en leidinggevenden. Met de één kun je beter opschieten dan met de ander. Een geintje hier een opmerking daar, een subtiele schouderklop. Een WhatsApp berichtje waar in eerste instantie geen alarmerende boodschap in staat.

Maar dan gaat het toch opvallen. Opmerkingen bevatten een insinuerende lading. Aanrakingen vinden plaats zonder enige aanleiding. WhatsApp berichten geven een ongemakkelijk gevoel.

Personeelsleden die dit overkomt voelen zich niet meer veilig op de werkvloer. Concentratie- en  motivatieverlies.  Prestatie en correcte uitvoering van de functie komt in het gedrang.

Geen actie ondernemen op grensoverschrijdend gedrag heeft enorme impact op de slachtoffers.

Hoe gaat uw organisatie om met grensoverschrijdend gedrag?

Is uw organisatie ingericht om meldingen omtrent grensoverschrijdend gedrag doeltreffend te onderzoeken, veroorzakers aan te pakken en slachtoffers te beschermen?

Regelmatig zien we als onderzoeksbureau dat HR functionarissen direct in gesprek gaan met de veroorzaker, en dat  daardoor belangrijke onderzoek informatie verloren gaat. De veroorzaker “graaft zich in” en wat eens een overzichtelijke casus bleek wordt een hoofdpijn traject met soms een dure afkoopregeling met de veroorzaker tot gevolg. De wereld op zijn kop natuurlijk!

Als onafhankelijke en externe partij heeft International Security Partners ruime ervaring met onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag in de vorm van verbale en/of fysieke agressie en seksuele intimidatie. Leg u casus aan ons voor voordat u in gesprek gaat met uw medewerkers.

In een vrijblijvend intake gesprek stellen we samen vast op welke wijze wij u kunnen helpen. Vervolgens zullen we onze onderzoek stappen in een helder plan van aanpak en offerte doen toekomen.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.