Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

De Virtuele Lifeline

Als Service vanuit ons Family Security Office willen we ondersteuning geven aan onze klanten in geval van nood. In overleg met de klant bespreken wij hoe we dit doen en leggen we dit vast in een overeenkomst.

Inmiddels zijn er ook voor de consument diverse applicaties beschikbaar om, in geval van nood, familie te traceren of een noodmelding uitzenden.

Deze ‘Virtuele Lifeline’ applicaties zijn handige hulpmiddelen en voor iedereen binnen handbereik Ze zijn namelijk direct te installeren via de smartphone.

Niet iedereen is bekend met deze hulpmiddelen, daarom beschrijven we in het kort drie van deze ‘Virtuele Lifeline’ applicaties

SOS-Noodmelding

Met de SOS-noodmelding kan door drie of vijf keer achter elkaar snel de powerknop van het toestel in te drukken de SOS noodmelding ingeschakeld worden. Afhankelijk van het toestel kan er aangegeven worden wie er gebeld moet worden bij een noodmelding. Daarnaast klinkt er een hard, schel geluid. Sommige systemen sturen automatisch een noodbericht uit naar geselecteerde nummers waarbij ook de locatie via GPS of WIFI doorgegeven kan worden. De SOS-Noodmelding is op veel telefoons standaard ingebouwd maar er zijn ook diverse apps beschikbaar.

Life 360

De Life 360app heeft een ingebouwde paniek voorziening. In geval van een noodsituatie wordt automatisch een telefoontje, e-mail of SMS bericht verzonden met daarbij de GPS tracking coördinaten.

WhatsApp live locatie delen

In WhatsApp is het mogelijk om live een locatie te delen. Deze kan ingesteld worden via de algemene instellingen van WhatsApp. Wanneer het locatie delen niet voor alle contacten zichtbaar hoeft te zijn dan is er een mogelijkheid om dit per contact in te regelen. WhatsApp locatie delen kan ingesteld worden voor 15 minuten, 1 uur of 8 uur.

Deze applicaties geven vooral ouders een gevoel van veiligheid. Dankzij het gebruik zijn zij altijd op de hoogte waar hun kind zich bevindt.

Wilt u meer weten over ons Family Security Office? Neem dan contact met ons op.