Cybersecurity

Wat te doen bij cybercrime?

Cybercrime is eenCybercrime ISP snelgroeiende vorm van criminaliteit, waarbij de daders slim gebruik maken van de toenemende rol van computers en het internet in zowel de zakelijke als privé omgeving. Wij van International Security Partners adviseren, ondersteunen en begeleiden onze klanten op het gebied van cybercrime risico’s zoals: cyberdreigingen, cyberafpersing, cyberfraude in de zakelijke omgeving. Dit doen we zowel door middel van onderzoek als advies.

Veel voorkomende vormen van cybercrime in de zakelijke omgeving zijn:

Ransomware: Ransomware zorgt ervoor dat uw bedrijfsnetwerk gekaapt wordt waardoor u geen toegang meer heeft tot uw bedrijfsdata. Om weer toegang te krijgen moet u een bedrag betalen aan de criminelen. Uw bestanden worden letterlijk gegijzeld.

CEO fraude: Bij CEO fraude krijgt uw financiële afdeling een mail die afkomstig lijkt te zijn van uw CEO. Hierin vraagt de CEO om een groot bedrag over te maken naar een (buitenlands)rekeningnummer. Uiteraard is deze mail niet afkomstig van de CEO maar van een crimineel die op deze manier geld naar zijn rekening laat overmaken.

DDOS: Tijdens een DDOS aanval sturen criminelen grote hoeveelheid data naar uw server/website met als doel deze te overbelasten. Hierdoor kunt u niet meer op de server/website en loopt u grote kans op datalekken.

Onderzoek

Wanneer u te maken krijgt met cybercrime kunnen wij u ondersteunen door het doen van onderzoek. Onze gespecialiseerde onderzoekers doen onderzoek naar de daders en hoe zij te werk zijn gegaan. Hiervoor maken zij gebruik van verschillende specialistische onderzoeksmiddelen.

De bevindingen van het onderzoek zullen u gepresenteerd worden in een overzichtelijk rapport wat als bewijsmateriaal kan dienen in een juridische procedure.

Advies

Voor het inzichtelijk maken van uw cybercrime risico’s en het verbeteren van uw informatiebeveiliging maken wij gebruik van het door ons ontwikkelde en in de praktijk beproefde Risk Assessment tool. Daarmee ziet u in één oogopslag waar u organisatie het meest kwetsbaar is.

Uit onze praktijk blijkt dat mensen zich veelal onvoldoende bewust zijn van de gevaren en methodes op het gebied van cybercrime. Ter vergroting van dit bewustzijn verzorgen wij workshops.

Cases

Lees hier ook een aantal van onze cases op het gebied van cybercrime.